| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Garf

|
Wysłany: Pią Lis 09, 2007 10:43 am Temat postu: Wyszukiwarka Firefox dla CC |
|
|
Z powodu braku wolnego czasu postanowiłem brak ten spożytkować na zrobienie wtyczki wyszukiwarki Firefox dla CodersCity. Rezultat mojej pracy można znaleźć tutaj.
Bardzo mile widziane wszelkie uwagi i sugestie. Działa to tylko dla Firefox'a 2.0. Jeśli ktoś naprawdę potrzebuje to dla Firefox'a 1.x to mogę uwzględnić to jak znów braknie mi czasu ;) Ale zalecałbym raczej aktualizację oprogramowania...
Jeśli temat nie spasuje do tego działu, to proszę o przeniesienie. Według mnie jest to sprawa dotycząca forum. _________________ Dla chwili obecnej charakterystyczne jest to, że umysły przeciętne i banalne, wiedząc o swej przeciętności i banalności, mają czelność domagać się prawa do bycia przeciętnymi i banalnymi i do narzucania tych cech wszystkim innym. José Ortega y Gasset "Bunt mas" Nie udzielam pomocy przez PW. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
jelcyn Site Admin
|
Wysłany: Pią Lis 09, 2007 1:24 pm Temat postu: |
|
|
| Super sprawa! Przez parę dni będzie na forum komunikat, aby nikt nie przegapił tego posta :-) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zbiniek
|
Wysłany: Pią Lis 09, 2007 2:26 pm Temat postu: |
|
|
Witam!
No kolega faktycznie się nudzi :) Super pomysł!!!
A dałoby się jeszcze dodać wybór forum do przeszukiwania?
pzdr
zbiniek _________________ pzdr
zbiniek
Każdy bezsens ma swój sens, a tym sensem jest bezsens!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ktoso

|
Wysłany: Pią Lis 09, 2007 2:47 pm Temat postu: |
|
|
Rzeczywiście praktyczna i bardzo przyjemna rzecz ;-) Niby można takie coś bez większym problemów ręcznie sobie zrobić, choćby w operze, nie wiem czy "ręcznie" da radę w FF... Ale fajnie że zrobiłes gotowca, a nuż ktoś skorzysta :-) Dodałem sobie do mojego liska, nie zaszkodzi mieć ;) _________________ Life is Study - Kintaro Oe (Golden Boy) Project13 - The Soul of a Coder - (Portfolio) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Garf

|
Wysłany: Pią Lis 09, 2007 2:59 pm Temat postu: |
|
|
No z opcjami wyszukiwania to jest tutaj problem. OpenSearch nie przewiduje możliwości rozbijania szukanego tekstu na poszczególne elementy i ich analizę. Jedynym rozwiązaniem jakie w tej chwili widzę to rozbudowa / dodanie nowej wyszukiwarki na forum potrafiącej interpretować odpowiednio takie zapytania, jak to robi Google (np. parametr site:). Ale to już nie do mnie ;) _________________ Dla chwili obecnej charakterystyczne jest to, że umysły przeciętne i banalne, wiedząc o swej przeciętności i banalności, mają czelność domagać się prawa do bycia przeciętnymi i banalnymi i do narzucania tych cech wszystkim innym. José Ortega y Gasset "Bunt mas" Nie udzielam pomocy przez PW. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pierzu

|
Wysłany: Pią Lis 09, 2007 3:41 pm Temat postu: |
|
|
fajny pomysl, dodalem sobie ;) _________________ "W życiu wszystko ma jakiś sens, tylko trzeba go odnaleźć. No i często ma on odmienne znaczenie dla różnych osób." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Finrod
|
Wysłany: Pią Lis 09, 2007 4:50 pm Temat postu: |
|
|
Fajna sprawa . Nic tylko pogratulować, sam bym chciał nie mieć wolnego czasu i tak go spożytkować :D _________________ Project 1 : 50% - in progress... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sinus32
Dołączył: 20 Sty 2007 Posty: 786 Skąd: z tego cyfrowego świata...
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 5:22 pm Temat postu: |
|
|
Tak mnie właśnie natchnienie wzięło na pomysły i czy dało by radę dodać do sekcji meta coderscity wpis podobny do tego z wrzuty: | Kod: |  <link rel="search" title="Wrzuta.pl - Wyszukiwarka" type="application/opensearchdescription+xml" href="http://wrzuta.pl/opensearch/search.xml" />
|
ale prowadzący do wyszukiwarki coderscity, by można ją było łatwo dodać do listy wyszukiwarek w Firefoxie? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|