| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
djmati11
|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 12:30 pm Temat postu: |
|
|
Błędy odnalezione przez użytkownika mikra są już poprawione, ale żeby nie wydawać po 2 wersje na dzień to wydam to jutro.
Przemuss, 1, 2, 3, 6 poprawione. (w nowej wersji) Wytłumacz mi jakby miał wyglądać program... I o co chodzi z tym kalendarzem??
P.S. CHODZIŁO MI O DODATKI DO PROGRAMU
_________________ --->TimeControl<--- VirtualOffice Wizytówki |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
djmati11
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 7:44 am Temat postu: |
|
|
NADCHODZI NOWA WERSJA:
U GÓRY, W PIERWSZYM POŚCIE TEMATU
| Cytat: | Changelog: v1 Beta: #Sob Lip 18, 2009# - Utworzenie programu v1: #Sro Sty 27, 2010# - Zmiana koloru - Dorzuciłem Interfaces.dll - Inny wygląd - Pory roku, dnia - Obrazki... v1.0.1: #Sro Sty 27, 2010# - Poprawa godziny z 1:1:1 na 01:01:01 - Otwieranie i ZAMYKANIE tym samym przyciskiem - Zmiana koloru - Zmniejszenie liczby timerów - Wystarczy dopisać do nazwy dodatku "!!!NOTOUCH!!!" i dodatek nie zostanie zmieniony przez program v1.0.1.1: #Sro Sty 27, 2010# - Drobna poprawka v1.0.1.2: #Czw Sty 28, 2010# - Zmiany w stoperze - Poprawa błędu w dodatkach - Poprawa kodowania - Przycisk "Większy kalendarz"
|
P.S. Przemuss, mój program nie wykrywa dodatków i się wykrzacza, a tak to reszta nie potrzebuje dodatków.
_________________ --->TimeControl<--- VirtualOffice Wizytówki |
|
| Powrót do góry |
|
 |
djmati11
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szymek
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 12:45 pm Temat postu: |
|
|
| Może w stoperze startowanie i pauza jednym przyciskiem, reset drugim? Taka ideja
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Przemuss
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 1:00 pm Temat postu: |
|
|
No więc. Faktycznie teraz już się nie wywala. Ale minimalizując do traya przydałoby się by minimalizował się także stoper i dodatki jak są otwarte:D No może stoper nie koniecznie ale dodatki to by się przydało. Rozumiem że dodatki program sam wykrywa. Jak nie to może możliwość dodania ich?
Co poprawić: Grafikę sygnalizująca porę dnia i porę roku wygląda okropnie. Rozumiem że chcesz stworzyć coś dobrego coś praktycznego. To może zrób tak by można było dodać by danego dnia informował o jakiejś uroczystości co sam dodam. Np urodziny/imieniny dziewczyny/mamy/taty, jakieś spotkania uroczystości itp.
Teraz to mogę sobie edytować pliki .dni by coś uzyskać. Miło było by widzieć by program przyklejał się do krawędzi ekranu. Miło by było także jakby uroczystości które będą za kilka dni (czy nawet już jakie były) by były zaznaczone na kalendarzu że danego dnia będzie jakaś zdefiniowana uroczystość.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luke

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
djmati11
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
JohnB
|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 1:11 pm Temat postu: |
|
|
Przykładowy dodatek - zamyka system po uruchomieniu programu...
Oczywiście robi to metodą "na chama", którą pewnie większość antywirusów (jak mój) i mądrzejszych użytkowników komputera wyłapie od razu, co nie zmienia faktu, że architektura dodatków jest co najmniej niebezpieczna. Dla osób, które chcą się w to bawić, możliwe jest m.in. wysypanie systemu, wpuszczenie doń wirusów i wiele innych. Wystarczy nieco inwencji i umiejętności programistycznych.
Czy zdajesz sobie sprawę, djmati11, że zanim otworzysz okno z dodatkami są one uruchamiane aż dwa razy? I jeszcze jeden raz, zanim klikniesz guzik uruchom? Prawdopodobnie luk jest więcej, ale nie chciało mi się ich szukać. I zadaj sobie pytanie - właściwie PO CO Twojemu programowi możliwość dołączania dodatków? To tylko prosty kalendarz/organizator...
Jeśli ktoś nie umie zatrzymać zamykania - wystarczy uruchomić program lub dodatek ponownie.
| Opis: |
|
 Pobierz |
| Nazwa pliku: |
Zamykacz.rar |
| Wielkość pliku: |
4.67 KB |
| Pobierano: |
13 raz(y) |
|
 |
djmati11
|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 1:39 pm Temat postu: |
|
|
Wiem że są uruchamiane dwa razy, to ja specjalnie zrobiłem.
Wykonuje się wtedy funkcja Start() //NIE START() TYLKO Initialize()
Czyli można zrobić tak że w dodatkach uruchamia się tylko okno konfiguracji dodatku, a tak to uruchamia się w tle.
Dodane przez moderatora (łączenie postów)
Nowa wersja:
changelog w archiwum
OCZYWIŚCIE W PIERWSZYM POŚCIE
Używaj przycisku "zmień" do edycji postów!
Niestety zapomniałem o tej funkcji
P.S. To mój setny post..
Pytanie do was: Czy zamiast !!!NOTOUCH!!! zrobić !!!MODIFY!!!, które ma odwrotne działanie? Bo już zrobiłem (jak ktoś zapomni wpisać !!!NOTOUCH!!! to też nie zmieni, ale jak wpisze !!!MODIFY!!! na koniec nazwy plug-inu to go zmieni aby wyglądał jak program)
| Cytat: | Zapomniałem, to będzie TYLKO w nowej wersji 1.0.3, która już niedługo wyjdzie
|
JUŻ JEST NOWA WERSJA
_________________ --->TimeControl<--- VirtualOffice Wizytówki
Ostatnio zmieniony przez djmati11 dnia Wto Mar 02, 2010 8:27 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
testron Gość
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|