Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!

PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Skrócony regulamin

[Inne]Stworzenie pliku zmniejszającego grę do okna?

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Inne języki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Olo_PL

PostWysłany: Nie Sie 16, 2009 10:24 pm      Temat postu: [Inne]Stworzenie pliku zmniejszającego grę do okna? Odpowiedz z cytatem Pisownia

Witam.
Jakim programem i w jakim języku można by było stworzyć plik, który by powodował minimalizację gry do okna. Konkretnie chodzi mi o grę gta vice city, a chcę uzyskać taki efekt jak w gta sa. Po prostu znalazłem kiedyś taki plik w formacie dll i taki efekt spowodował. W vc już niestety nie działa.

A poniżej link do zdjęcia o co mi chodzi:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0073c7b95eae2395.html

A potrzebne mi to do tego że uczę się pisać misje do gta vc i niekiedy jak coś źle zrobię to gra się zatnie tak że pomaga tylko restart komputera, a to jest czasem nie bezpieczne dla komputera. A taka minimalizacja gry właśnie pozwala nawet wyłączyć grę bez problemu jak się tak bardzo zacięło.

To ktoś wie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
biernik

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 12:50 am      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Po uruchomieniu gry spróbuj pyknąć alt+enter.
Olo_PL

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 12:31 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Nie chodzi mi o minimalizację gry do paska ale żeby gra się otwierała jak ta na obrazku po niżej, czyli w okienku. O coś takiego jak ta:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0073c7b95eae2395.html
Powrót do góry
samolot

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 7:45 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Przecież wcześniej napisałeś:
Cytat:
A taka minimalizacja gry właśnie pozwala nawet wyłączyć grę bez problemu jak się tak bardzo zacięło

a teraz piszesz:
Cytat:
Nie chodzi mi o minimalizację gry

To w końcu o co chodzi? Przecież po minimalizacji gry masz dostęp do systemu i możesz uruchomić menadżera zadań i zabić zawieszona grę.
A próbowałeś sekwencji klawiszy Ctrl+Alt+Del ?

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Olo_PL

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 7:54 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

No właśnie sposób Ctrl+Alt+Del nie działa. Jakie kol wiek inne skróty na wyłączenie gry czy tam minimalizację nie działają jak się gra zawiesi podczas testowania zrobionej prze ze mnie całkowicie nowej misji w programie do robienia misji do tej gry. Po prostu muszę w tedy zresetować komputer żeby móc co kol wiek zrobić.

Ja chce uzyskać taki efekt jak pokazałem na obrazku po wyżej. Żeby gra się otwierała w oknie, a nie na całym ekranie.

Już nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć może ktoś teraz zrozumie.
Powrót do góry
Ktoso

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 8:02 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Niefortunnie użył słowa minimalizacja a ty go dosłownie wzięliście heh :) Chodzi o odpalenie gry "w okienku" a nie w trybie "pełnoekranowym".

Swoją drogą temat też mnie interesujący... ciekawe czy jest uniwersalny sposób na to... Obecnie, skoro korzystam z wine, po prostu wine robię okienkowy i wszystko pięknie, ale gdy siedziałem na windows zawsze mi to przeszkadzało... :/

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
samolot

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 8:06 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Tylko ,że chyba to, co chcesz osiagnąć to chyba mogą tyko jej autorzy.

Ja sie zastanawiam, czy nie można wejśc do katalogu z plikiem exe gry i za pomoca menu podrecznego
uruchomić Właściwosci tego pliku ustawić opcji w rodzaju "Otwórz w oknie"?

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Olo_PL

PostWysłany: Pon Sie 17, 2009 8:30 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Cytat:
Ja sie zastanawiam, czy nie można wejśc do katalogu z plikiem exe gry i za pomoca menu podrecznego
uruchomić Właściwosci tego pliku ustawić opcji w rodzaju "Otwórz w oknie"?

Niestety nie ma tam takiej opcji.

Cytat:
Chodzi o odpalenie gry "w okienku" a nie w trybie "pełnoekranowym".

Dokładnie jak mówisz :).

Cytat:
Tylko ,że chyba to, co chcesz osiagnąć to chyba mogą tyko jej autorzy.

No raczej chyba nie. Posiadam taki plik i on został stworzony przez ludzi tworzących program, który pozwala grać w gta przez sieć. Niestety on działa tylko pod gta sa. Pod tą starszą cześć czyli gta vc już nie.

No i się pytam czy można coś takiego zrobić. Ale skoro oni to chałupniczym sposobem zrobili to pewnie można. Tylko że jak.
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Inne języki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach