| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Olo_PL
|
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 10:24 pm Temat postu: [Inne]Stworzenie pliku zmniejszającego grę do okna? |
|
|
Witam. Jakim programem i w jakim języku można by było stworzyć plik, który by powodował minimalizację gry do okna. Konkretnie chodzi mi o grę gta vice city, a chcę uzyskać taki efekt jak w gta sa. Po prostu znalazłem kiedyś taki plik w formacie dll i taki efekt spowodował. W vc już niestety nie działa.
A poniżej link do zdjęcia o co mi chodzi: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0073c7b95eae2395.html
A potrzebne mi to do tego że uczę się pisać misje do gta vc i niekiedy jak coś źle zrobię to gra się zatnie tak że pomaga tylko restart komputera, a to jest czasem nie bezpieczne dla komputera. A taka minimalizacja gry właśnie pozwala nawet wyłączyć grę bez problemu jak się tak bardzo zacięło.
To ktoś wie? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
biernik

Dołączył: 06 Wrz 2008 Posty: 681 Skąd: 63°59'39''N 22°38'12''W
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 12:50 am Temat postu: |
|
|
Po uruchomieniu gry spróbuj pyknąć alt+enter. _________________ What if there were no hypothetical questions? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Olo_PL
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
samolot
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 7:45 pm Temat postu: |
|
|
Przecież wcześniej napisałeś:
| Cytat: | | A taka minimalizacja gry właśnie pozwala nawet wyłączyć grę bez problemu jak się tak bardzo zacięło |
a teraz piszesz:
| Cytat: | | Nie chodzi mi o minimalizację gry | To w końcu o co chodzi? Przecież po minimalizacji gry masz dostęp do systemu i możesz uruchomić menadżera zadań i zabić zawieszona grę. A próbowałeś sekwencji klawiszy Ctrl+Alt+Del ? _________________ Windows XP SP3 + VB 6.0 SP6 / Vista Home Basic SP2+ VB 6.0 SP6 / Vista Home Basic SP2+Microsoft VB 2008 EE + Framework 3.5 --------------------------- Proszę nie pisać do mnie prywatnych wiadomości w sprawach programowania , od tego jest forum. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Olo_PL
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 7:54 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie sposób Ctrl+Alt+Del nie działa. Jakie kol wiek inne skróty na wyłączenie gry czy tam minimalizację nie działają jak się gra zawiesi podczas testowania zrobionej prze ze mnie całkowicie nowej misji w programie do robienia misji do tej gry. Po prostu muszę w tedy zresetować komputer żeby móc co kol wiek zrobić.
Ja chce uzyskać taki efekt jak pokazałem na obrazku po wyżej. Żeby gra się otwierała w oknie, a nie na całym ekranie.
Już nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć może ktoś teraz zrozumie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ktoso

|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 8:02 pm Temat postu: |
|
|
Niefortunnie użył słowa minimalizacja a ty go dosłownie wzięliście heh :) Chodzi o odpalenie gry "w okienku" a nie w trybie "pełnoekranowym".
Swoją drogą temat też mnie interesujący... ciekawe czy jest uniwersalny sposób na to... Obecnie, skoro korzystam z wine, po prostu wine robię okienkowy i wszystko pięknie, ale gdy siedziałem na windows zawsze mi to przeszkadzało... :/ _________________ Life is Study - Kintaro Oe (Golden Boy) Project13 - The Soul of a Coder - (Portfolio) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
samolot
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 8:06 pm Temat postu: |
|
|
Tylko ,że chyba to, co chcesz osiagnąć to chyba mogą tyko jej autorzy.
Ja sie zastanawiam, czy nie można wejśc do katalogu z plikiem exe gry i za pomoca menu podrecznego uruchomić Właściwosci tego pliku ustawić opcji w rodzaju "Otwórz w oknie"? _________________ Windows XP SP3 + VB 6.0 SP6 / Vista Home Basic SP2+ VB 6.0 SP6 / Vista Home Basic SP2+Microsoft VB 2008 EE + Framework 3.5 --------------------------- Proszę nie pisać do mnie prywatnych wiadomości w sprawach programowania , od tego jest forum. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Olo_PL
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 8:30 pm Temat postu: |
|
|
| Cytat: | Ja sie zastanawiam, czy nie można wejśc do katalogu z plikiem exe gry i za pomoca menu podrecznego uruchomić Właściwosci tego pliku ustawić opcji w rodzaju "Otwórz w oknie"? |
Niestety nie ma tam takiej opcji.
| Cytat: | | Chodzi o odpalenie gry "w okienku" a nie w trybie "pełnoekranowym". |
Dokładnie jak mówisz :).
| Cytat: | | Tylko ,że chyba to, co chcesz osiagnąć to chyba mogą tyko jej autorzy. |
No raczej chyba nie. Posiadam taki plik i on został stworzony przez ludzi tworzących program, który pozwala grać w gta przez sieć. Niestety on działa tylko pod gta sa. Pod tą starszą cześć czyli gta vc już nie.
No i się pytam czy można coś takiego zrobić. Ale skoro oni to chałupniczym sposobem zrobili to pewnie można. Tylko że jak. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|