|
Coders' city Nasza pasja to programowanie!
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Bartosz Jarzyna

|
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 7:34 pm Temat postu: Błąd partycji |
|
|
Witam! Otóż siedziałem sobie pogrywając w Counter Strike i słuchając muzyki, gdy nagle w komputerze coś zaczęło się ciąć. Muzyka stanęła i wyskoczyło biosowe okienko (a raczej zanikł interface windows, a zamiast tego białe literki na niebieskim tle z informacjami o biosie etc.), a w nim "Wystąpił problem i system Windows zostanie zamknięty aby nie dopuścić do uszkodzenia komputera" , "trwa zrzucanie pamięci fizycznej" etc. Tak więc zresetowałem komputer i wszystko jest OK, oprócz tego, że nie ma jednej z moich partycji... Z tego co pamiętam była na tym samym dysku twardym co druga (żadna z tych dwóch nie jest systemowa), a ta druga oraz systemowa działa dobrze. Teraz partycja D:\ nigdzie nie figuruje, a gdy chcę się do niej odwołać poprzez uruchom to wyskakuje messagebox z informacją że D:\ odwołuje się do lokalizacji, która nie jest dostępna... I teraz : Co mam zrobić?? Pierwsze co mi przyszło do głowy to format, ale czy to cokolwiek da?? A może da się jakoś odzyskać partycję?? Strata niezbyt wielka, oprócz tego że miałem tam cały mój dorobek programistyczny... Pozdrawiam! _________________ Niby C++, a wcale w C nie programuję... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
hejmus
|
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 8:44 pm Temat postu: |
|
|
TestDisk...
btw, to nie jest okienko biosowe tylko efekt crashu systemu... Jak byś podał jaki to był błąd i ewentualnie problematyczny sterownik (dane do zobaczenia w eventlogu i minidumpie) to można by zwalczyć przyczynę tego problemu... _________________

kompilacja Gentoo na Pentium MMX 233MHz - niezapomniane przeżycia ;) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartosz Jarzyna

|
Wysłany: Czw Paź 18, 2007 6:03 am Temat postu: |
|
|
Hm niesamowite wczoraj ustawiłem sprawdzanie dysku c:\ scandisciem przy włączaniu systemu. Dziś rano się wykonał i odzyskałem cały dysk D:\... Nie wiem czy to dzięki temu że wyłączyłem go na dłużej, czy od sprawdzania plików. Nie mam pojęcia co to było, ale już wszystko jest OK. _________________ Niby C++, a wcale w C nie programuję... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz pobierać pliki z tego forum
|
 Debug: strone wygenerowano w 0.18479 sekund, zapytan = 9
|