| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
radek_ Gość
|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 9:38 pm Temat postu: Kod pythona -> inny język |
|
|
Mam problem z interpretacją poniższego kodu (nie znam Pythona)
| Kod: |   ef LZ78_encode(data):
  D = {}
  n = 1
  c = ''
  result = []
  for s in data:
  if c + s not in D:
  if c == '':
  # specjalny przypadek: symbol 's'
  # nie występuje jeszcze w słowniku
  result.append( (0, s) )
  D[s] = n
  else:
  # ciąg 'c' jest w słowniku
  result.append( (D[c], s) )
  D[c + s] = n
  n = n + 1
  c = ''
  else:
  c = c + s

return result

|
Czy mógłby mi ktoś w postaci kodu c/c++ bądz pseudokodu bądź opisu po prostu pomóc w pełnym zrozumieniu |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
marcin_an Site Admin
Dołączył: 26 Maj 2005 Posty: 15323 Skąd: z drugiej strony Kabla
|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 10:08 pm Temat postu: |
|
|
Opis masz i pseudokod masz podany na górze strony, z której pobrałeś ten kod.
<od_moderatora> Wątek został dopuszczony do publikacji, ale ze względu na podejrzenie próby wyłudzenia zadania, trafia on pod obserwację. Jest to kredyt zafania dany użytkownikowi przez moderatora i próba naruszenia go przez którąkolwiek ze stron skończy się nieprzyjemnościami dla obydwu. Proponuję zatem dobrze pomyśleć, zanim spróbujecie np. wysłać swój numer GG, a potem usunąć posta, żeby moderator nie zobaczył. Zobaczy, bo widzi więcej, także przeszłość.
Wątek zostanie usunięty, jeśli OP nie odpowie w ciągu 24h. </od_moderatora> _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sq Gość
|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 11:02 pm Temat postu: |
|
|
Powyżej (znaczy sie na wiki) ma ogólnie opisany alg. lz78 ktory ja znam dobrze. Mam napisany przeze mnie algorytm (jako część projektu). Ale przystępuję do fazy optymalizacji. Natknąłem się na ten kod, i chciałem sobie zobaczyć jak to robi ktoś inny. Może jakiś ciekawy pomysł mi podsunie. Nie wiem jednak jak działa ten kod do końca. Nie chodzi mi o ogólną ideę a o implementację. (jak będę wiedział jak to działa to będę wiedział jaka jest czasowa złożonośc - bo ihmo o to mi biega) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_an Site Admin
|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 11:34 pm Temat postu: |
|
|
Skoro twierdzisz, że masz już część projektu, pokaż coś na potwierdzenie tego... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sq Gość
|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 11:45 pm Temat postu: |
|
|
ehhh....co za podejżliwość
ale nevermind, bo sprawdziłem własnie ten kod i za opytamlny to on nie jest Kodowanie 100 MB zajęło mu kilka minut. Mimo wszystko niejasności tego kodu sobie wyjasnię (studiując manuala) , bo może się czegoś dowiem ciekawego |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marcin_an Site Admin
|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 11:54 pm Temat postu: |
|
|
Tylko dzisiaj wywaliłem z forum posty z dziesiątki osób, które przyszły tutaj prawdopodobnie dla znalezienia jelenia do zrobienia im zadań na projekt. Stąd "podejrzliwość". _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|