Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!

PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Skrócony regulamin

Problemy z pingiem

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Sieci komputerowe i Internet
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Karshu

PostWysłany: Wto Lut 02, 2010 5:05 pm      Temat postu: Problemy z pingiem Odpowiedz z cytatem Pisownia

Czesc jestem nowy, zrobiłem tutaj konto ze względu na to aby napisać tego posta bo jest to forum duże a odpowiedź pewnie przyjdzie szybko. A do rzeczy czyli poprostu tak co hmm.. 30sekund albo minute ping skacze mi do 1000 albo i więcej nawet a po 5 sekundach się uspokaja... hmm od dłuższego czasu mnie to denerwuje ponieważ czasem może się uspokajać i 30 sekund ale wtedy zostanę wywalony z gry za ping.
Czy ktos wie co sie dzieje?

Aha i jeszcze pytanie, najpierw chciałbym dodać ze pingi mialem od bardzo dlugiego czasu a lagi które zaraz wyjaśnię od kilku dni, a mianowicie muli mi net strasznie, po odłączeniu modemu i podłączeniu sie uspokaja ale po 5minutach znów sa ogromne lagi. Miałem iśc z tym do tych panów od multimedii i im nawrzucac.. stfu.. pogadać ale najpierw sie tutaj spytam. Tak więc czekam na szybką odpowiedź :p cze

aha, ostatni edit... co do tych pingów kiedy juz występuje to kiedy hostuję otsa pewnego silnika tibijskiego to gracze mają takiego jakby poteznego laga i wtedy beda musieli zresetować clienta. Dlaczego tak sie dzieje?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
marcin_an
Site Admin

PostWysłany: Wto Lut 02, 2010 5:12 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Jakie wyniki daje mtr w czasie wystąpienia problemu? Czy sytuacja występuje także na innych serwerach? Podczas testów masz wyłączony firewall i antywirusa? Jesteś pewien, że masz wystarczające łącze i sprzęt, by używać tej gry?

Ostatnio zmieniony przez marcin_an dnia Wto Lut 02, 2010 5:16 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Karshu

PostWysłany: Wto Lut 02, 2010 5:16 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Co do tego mtr to nie wiem co to jest.
Co do serwerów to masz na myśli jakies servy w csa czy solda? jeśli tak to... odpowiedz brzmi tak.
Antivir akurat pobralem pare dni temu skanowałem all i to nie przez viry raczej a zapora wyłączona.
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> Sieci komputerowe i Internet Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach