Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!

PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Skrócony regulamin

Książka do nauki php

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> PHP
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piechu

PostWysłany: Pon Lut 08, 2010 10:27 pm      Temat postu: Książka do nauki php Odpowiedz z cytatem Pisownia

Witam
Szukam czegoś do nauki PHP krok po kroku. Podstawy postaw trochę znam ale tylko to. Jeśli ktoś by znał jakąś książkę lub kurs będę bardzo wdzięczny bo sporo szukałem w internecie ale jedyne co znalazłem to krótkie kursy opisujące najprostsze zagadnienia i jędną książkę dla zaawansowanych. Z góry dzięki
Pozdro
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
lisekc++

PostWysłany: Pon Lut 08, 2010 10:54 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

W sumie ja korzystam z książki PHP i MySQL Vadenecum Profesjonalisty - Tworzenie stron WWW. Słowo Profesjonalisty jest tutaj wyolbrzymieniem. Książa w dość zrozumiały sposób wyjaśnia wiele zagadnień, choć nie przeczę, że czasem trzeba się wczytać parę razy w tekst, żeby połapać się. Poza tym opinie na helionie są pozytywne, więc warto się zastanowić nad tą książką.
Btw. poza tym większość poleca dokumentacje z php.net, więc jeżeli angielski nie jest dla ciebie problemem, to możesz również czerpać wiedzę z tej dokumentacji.

PostWysłany: Pon Lut 08, 2010 11:21 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

No raczej wolałbym Polski :)
Co do tej książki to dzięki sprawdzę :)

Jak ktoś jeszcze zna jakieś proszę o info :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> PHP Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach