| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
mikmas

|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 2:53 pm Temat postu: Header already sent przy session_start() |
|
|
Dostaję powyższy błąd, kiedy dam wywołanie procedury session_start(). Dziwi mnie to bardzo, bo nigdzie nie ma wysyłanych jakichkolwiek znaków:
| Kod: |   <?php
  ob_start();
  include('consts.php');
  if (isset($_POST['name']))
  {
  ob_end_clean();
  [...]
  }else{
  session_start();
  ob_end_clean();
|
consts.php:
| Kod: |  <?php
 define('DB_HOST','[host]'); //niby w tej linijce jest wysyłany header O.o
 define('DB_LOGIN','[login]');
 [...]
|
Sprawdziłem nawet hex workshopem, czy czasem Notepad2 nie dodał sygnatury na początku plików, że kodowanie pliku to UTF (kiedyś tak miałem), jednak niczego takiego nie ma. Macie może jakieś pomysły, dlaczego tak się dzieje? _________________ <airot> W 1968 wystarczyla moc obliczeniowa 2 C-64 aby poslac rakiete na ksiezyc <airot> Teraz 2006 potrzeba sily obliczeniowej Pentium IV 3GHz aby odpalic Windows Vista <airot> ...cos poszlo nie tak. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
marcin_an Site Admin
Dołączył: 26 Maj 2005 Posty: 15754 Skąd: z drugiej strony Kabla
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 4:20 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma przypadkiem jakiegoś ostrzeżenia wysyłanego z tej linii? Jeżeli nie, to sprowadź kod do minimalnej postaci i dopiero szukaj. Tę postać zamieść również tutaj. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mikmas

|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 4:24 pm Temat postu: |
|
|
Nie mogłem za bardzo kombinować, bo skrypt wysyłałem do szefa, który dopiero wysyłał na serwer (ja mogłem testować tylko na moich serwerach, na których wszystko chodziło idealnie). Jednak już jest ok. Coś musiało być jednak z tą sygnaturą. Wysłałem sprawdzony plik i zaczęło nagle trybić _________________ <airot> W 1968 wystarczyla moc obliczeniowa 2 C-64 aby poslac rakiete na ksiezyc <airot> Teraz 2006 potrzeba sily obliczeniowej Pentium IV 3GHz aby odpalic Windows Vista <airot> ...cos poszlo nie tak. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|