Forum Coders' city Strona Główna Coders' city
Nasza pasja to programowanie!

PomocPomoc   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja 
Archiwum starego forum + teoria    RSS & Panel/SideBar
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na moje pytanie... Skrócony regulamin

Header already sent przy session_start()

Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> PHP
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikmas

PostWysłany: Pon Lut 22, 2010 2:53 pm      Temat postu: Header already sent przy session_start() Odpowiedz z cytatem Pisownia

Dostaję powyższy błąd, kiedy dam wywołanie procedury session_start(). Dziwi mnie to bardzo, bo nigdzie nie ma wysyłanych jakichkolwiek znaków:
Kod:
<?php
    ob_start();
    include('consts.php');
    if (isset($_POST['name']))
    {
        ob_end_clean();
        [...]
    }else{
        session_start();
        ob_end_clean();

consts.php:
Kod:
<?php
    define('DB_HOST','[host]'); //niby w tej linijce jest wysyłany header O.o
    define('DB_LOGIN','[login]');
[...]

Sprawdziłem nawet hex workshopem, czy czasem Notepad2 nie dodał sygnatury na początku plików, że kodowanie pliku to UTF (kiedyś tak miałem), jednak niczego takiego nie ma. Macie może jakieś pomysły, dlaczego tak się dzieje?

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
marcin_an
Site Admin

PostWysłany: Pon Lut 22, 2010 4:20 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Nie ma przypadkiem jakiegoś ostrzeżenia wysyłanego z tej linii? Jeżeli nie, to sprowadź kod do minimalnej postaci i dopiero szukaj. Tę postać zamieść również tutaj.

PostWysłany: Pon Lut 22, 2010 4:24 pm      Temat postu: Odpowiedz z cytatem Pisownia

Nie mogłem za bardzo kombinować, bo skrypt wysyłałem do szefa, który dopiero wysyłał na serwer (ja mogłem testować tylko na moich serwerach, na których wszystko chodziło idealnie). Jednak już jest ok. Coś musiało być jednak z tą sygnaturą. Wysłałem sprawdzony plik i zaczęło nagle trybić
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
Odpowiedz do tematu    Forum Coders' city Strona Główna -> PHP Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach